لوگو چیست و چه کاربردی دارد ؟
۱۷ شهریور، ۱۴۰۳جایگاه زنان در کسب و کار مردانه
۲۱ شهریور، ۱۴۰۳منابع انسانی ما در زندگی شخصی اش دچار درگیری های متفاوتی از جمله شرایط اقتصادی، عوامل احساسی مانند از دست دادن عزیز و مشاجره های خانوادگی می باشد و این مشکلات احساساتش را تحت تاثیر قرار میدهد. برخی از آنها ممکن است مدتی احساس غم و ناراحتی داشته باشند و برخی احساسات عمیق تری مانند افسردگی را تجربه کنند. این احساسات روند کاری آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. در مواقعی که فرد احساس خستگی و درماندگی دارد، ممکن است تمرکز کافی برای انجام کارهایش را نداشته باشد. یا در مواقعی که بر اثر افسردگی دچار ضعف بدنی و بروز بیماری های فیزیکی از جمله سردرد شوند، بخواهند کل روز در مرخصی باشند.
معمولا افرادی که درچار افسردگی می شوند، با احساسات تنهایی، ضعف، نا امیدی نسبت به توانایی هایشان، و شکست خوردگی دست و پنجه نرم می کنند و این حساسات نسبت به خودشان، علی الخصوص حس شکست خوردگی کارشان را دچار اختلال می کند. زیرا فکر می کنند توانایی انجام کار ها را ندارند و هرکاری که می کنند به شکست منجر میشود. در این حالت اغلب افراد کاری نمی کنند و ما را با حجمی از کارهای عقب افتاده مواجه می کنند و یا کاری که تحویل می دهند دچار نواقص است.
اما ما به عنوان کارفرما چگونه با فرد افسرده رفتار کنیم ؟
در ابتدا باید از رفتارهایی که علائم افسردگی را در فرد تقویت میکند و موجب افزایش استرس میشود اجتناب کنیم. مثلا در زمانی که کارمندمان گزارش را ناقص تحویل مان داده است، در لحنمان آثاری از تشر و سرزنش نباشد زیرا این لحن باعث تشدید علائم او میشود.
قدم بعدی صبوری است. فرد افسرده معمولا با شنیدن جملات انگیزشی منفعل نمی شود و پیدا کردن خودش و و بیرون آمدن از حال و هوایی که گرفتار آن است، نیازمند صبر و حوصله است.
قدم سوم از یک شخص امین در سازمانمان بخواهیم در لحظات انجام کار در کنار شخص افسرده باشد و در تمام مراحل به او کمک کند و در زمان هایی که شخص از عدم توانایی و احساسات منفی درمورد خودش صحبت میکند همراه و هم دل باشد و او را تشویق به انجام کارهایش کند.
احساس غم با افسردگی متفاوت است
همه ما با با احساس غم در زندگی مواجه خواهیم شد. معمولا افراد با سرگرم شدن تا مدت زمانی این احساس را فراموش خواهند. تنها راه حل این مشکل، فراهم کردن یک محیط کاری سالم و به دور از حواشی است. در چنین محیطی افراد بعد از ورود درگیر کار می شوند و تا مدتی ممکن است احساس غم را حس نکند و یا در کمترین حد ممکن احساس غمگینی بیشتر نکند.
چگونه مطمئن باشیم کارمندمان افسرده است و تمارض به افسردگی نمی کند ؟
متاسفانه برخی از افراد هستند تمارض به افسردگی میکنند. تشخیص آن کار آسانی نیست و در این راه باید از روانشناس و یا تست های معتبر ارزیابی افسردگی کمک بگیریم. سوشیانت تست برای کمک به شما تهیه کرده است. شما می توانید از این تست برای ارزیابی میزان سطح افسردگی منابع انسانی سازمانتان کمک بگیرید.
معمولا برخی از کارکنان ما دچار افسردگی پنهان هستند و این افسردگی در مواقعی بسیار حاد است و برای درمانش نیاز است فرد دارو مصرف کند و جلسات منظم تراپی را بگذروند. معمولا در این مواقع خود فرد نیز از افسردگی اش خبر ندارد.
سخن پایانی
ما در مباحث روانشناسی متخصص نیستیم بتوانیم تشخیص درستی در باره فرد افسرده با فرد متمارض به افسردگی بدهیم. بهتر است اگر علائم افسردگی و یا غم در منابع انسانی مان مشاهده می کنیم، در مواقعی که در پروژه اشتباهی پیش می آید در ابتدا صبور باشیم و از لحن سرزنشگر دوری کنیم.