ماتریس BCG چیست ؟
۸ مهر، ۱۴۰۳رادیو یک رسانه شنوایی ست و افرادی را جذب می کند که دوست دارند مطالب را بشنوند و تصویر آن را در ذهنشان باز آفرینی کنند.
قبل از اختراع تلویزیون، افراد برای سرگرمی، یاد گیری و… راهی جز گوش دادن به رادیو نداشتن. با حضور تلویزیون ، رفته رفته مخاطبان رادیو کمتر شدند. زیرا شی دیگری برای سرگرمی وجود داشت. شی که نقاط قوت بیشتری نسبت به رادیو داشت. یکی از آن نقاط قوت قابلیت بصری آن بود. دیگر کسی بعد از شنیدن در ذهنش تصویر سازی نمی کرد. می توانست به راحتی آن را ببیند.
با این حال رادیو باز هم طرفداران خودش را داشت. افرادی که دوست داشتند مطلبی را بشنوند و تصویر آن را در ذهنشان باز آفرینی کنند. برای آن ها بازآفرینی تصاویر چیزی که میشنوند، حال هوای دیگری دارد. حال و هوایی که مطابق سلیقه شخصی خودشان است. آنها همان گونه میبینند که میخواهند نه آن گونه که در ذهن خالق متن و گوینده است.
رفته رفته با گذشت سالیان و پیشرفت تکنولوژی تحلیل گران این را دریافتند برای آنکه بتوانند رسانه ی شنوایی را در بازار های فعلی زنده نگه دارند باید محصول را با روند بازار توسعه دهند. پس اپلیکیشنی را طراحی کردند تا محتوایی را منتشر کنند که قابلیت شنیدن داشته باشد.، رادیو با شکل پادکست دوباره در دل مخاطبانش جا باز کرد. مخاطبانی که دوست داشتند مطالب را بشنوند و تصاویر را با دنیای ذهنی خودشان بسازند. تبدیل رادیو به پادکست انتخاب استراتژی توسعه محصول و ماندن در بازار جدید برای زنده نگه داشتن رسانه ی شنوایی بود.
اما چه مواردی تبلیغات رادیویی را اثر بخش میکند ؟
“قصه”، هیچ کس دوست ندارد حین گوش دادن به موسیقی مورد علاقه اش، یکی از اپیزودهای گپ و گفت های دوستانه، یادگیری موضوعی که همیشه دنبال میکند درباره ویژگی های محصولات شما چیزی بشنود، ولی شنیدن “قصه” را دوست دارد.
این “قصه” می تواند “قصه ی” برند شما باشید، می تواند مسکات برند شما، قهرمان این “قصه” باشد.
مشتری با نقش اول “قصه” همزاد پنداری میکند، زیرا او مشکلاتی را دارد که مشتری نیز دارد. این مشکلات برای او مانع یست برای رسیدن به اهدافش. قهرمانی در داستان ظاهر میشوند این مانع را از سر راهش برمیدارد و نقش اول را پیروز میکند. این قهرمان می تواند محصول ما باشد، می تواند مسکات برندمان باشد.
ایده ساخت تلویزیون با توجه به ماتریس انسوف مطابق با کدام استراتژی شکل گرفت ؟
تحلیل گران در آن زمان برای مدیریت محصول و داشتن سهم بیشتری از بازار، تنوع بخشیدن به محصول قبلی و وارد بازار جدید شدن را به جای ماندن در بازار فعلی و توسعه محصول قبلی انتخاب کردن.
سخن پایانی
اگر رادیو یا رسانه شنوایی مثل پادکست را برای تبلیغات برند و محصولاتمان انتخاب میکنیم باید توجه داشته باشیم هیچ مخاطبی دوست ندارد حین گوش دادن به اپیزود مورد علاقه اش، قصه قطع شود و تبلیغ شما را بشنود. اما می تواند از شیندن قصه برند شما لذت ببرد. باید توجه داشته باشید این قصه کشش و جذابیت داشته باشد و مخاطب با شخصیت آن همزاد پنداری کند.